Musikkens by

Skive er et mekka for musikelskere. Både når det handler om at lytte og spille selv.

Der er altid ét eller flere upcoming bands på vej i Skive, og talenter kan folde sig ud på store og små musikscener – og i adskillige kor, orkestre og lokale bands.

Musikken er blandt andet omdrejningspunktet, når hundreder og tusinder af mennesker strømmer til Skive Festival, Skive Opera Festival, Sundsøre Festival, Skive Handicap Festival og en række mindre musikfestivaller – for ikke at tale om koncerter i Kulturcenter Limfjord, i Skive Theater og i Drivhuset.

Se alle kulturtilbud her. 

Musikundervisning for alle

I Skive er musikken højt på dagsordenen og her er et unikt musikmiljø. Skive Musikskole, MGK, Ungdomsskolen-Skive og Musikcollege Skive på Skive Gymnasium tilbyder musikundervisning på flere niveauer og for alle aldre. I Skive har vi øje for talenter og prioriterer talentudvikling, både indenfor rytmisk og klassisk musik. Blandt andet i Skiveegnens Musiklegat. Mange kræfter arbejder med andre ord konstant for at løfte og udbrede musikken. Nogle taler endda om en særlig ”Skive-lyd”…

OrkesterMester

Fra skoleåret 2018/2019 er Skive også med i det ambitiøse nationale projekt ’OrkesterMester’. Her deltager én af Skives folkeskoler, Ådalskolen – blandt kun ti udvalgte folkeskoler fordelt i hele landet. I samarbejde med den lokale musikskole får eleverne ekstra musik på skoleskemaet. Vi er i projektet med til at bane vejen for flere skoleorkestre på Danmarks folkeskoler – også i Skive.

ZSwxhrtg1xY

Taxit - Skives næste rockhåb 

Anders, Søren, Claus og Henrik har satset alt på musikken og er godt på vej til at blive det næste store musiknavn fra Skive. Hør drengene fra Taxit fortælle om musiklivet i Skive og få en lille smagsprøve på deres musik. 

RWEpQTGhYe0

Vi har et dynamisk musikmiljø

Rasmus, Frederik, Steffen og Kim udgør tilsammen Rasmus Trinderup med band. De har i år vundet Skive Band Battle, og er et af de mange upcoming bands, der er vokset ud af musikmiljøet i Skive. Et miljø, de beskriver som godt og stærkt, ikke mindst for unge musikere. Hør med i videoen her.

 

Skive Kommune logo 
SKIVE.DK

 

Vi anvender vi cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies