Kultur med vilje 

På Skiveegnen er vi selv med til at opsøge, udforske og skabe

Kort sagt: Skive har Kultur med Vilje. Den handlekraftige holdning til kulturen er fundamentet for Skive Kommunes kulturpolitik 2016-19. Politikken sætter ord på en række konkrete mål og initiativer og lægger op til at forme kulturen i fællesskab – i et samarbejde mellem professionelle og frivillige kulturaktører, politikere og embedsfolk.

 Se eller gense Emil, Berit og alle de andre i ’Kultur med vilje’-videoen herunder.

 

Skulpturlandsby Selde

Et godt eksempel på kulturel handlekraft på Skiveegnen er Skulpturlandsby Selde – en lille landsby i det nordlige Salling med 350 beboere, hvor der sker noget helt særligt: Gennem årene er Selde nemlig blevet et kendt og anerkendt sted for professionelle samtidskunstnere fra ind- og udland. For dem er Selde en offentlig legeplads, hvor de skaber samtidskunst sammen med byen og dens borgere. Seldes borgere har taget imod kunstnerne med åbne arme og møder deres kunst overalt: ved plejehjemmet, kirken og skolen. Ja, selv i den lokale brugs står kunstværker mellem frostvarer, vin, konserves og morgenmadsprodukter.

Tag med til Kulturlandsby Selde i videoen herunder.

     

En samlende og identitetsskabende kultur

Selde er et levende eksempel på, hvordan kunst kan være med til at skabe en fælles kultur og en styrket identitet. Og ikke mindst stolthed blandt landsbyens borgere – og for en hel egn.

 

Find kulturtilbud

Find vores forskellige kulturtilbud her. Du kan også finde en oversigt over løbende arrangementer på Skiveportalen.

Se eller gense Emil, Berit og alle de andre

fdiZU09HJkU

Skulpturlandsby Selde - Kunst der samler

jC0GnN9ZiE4

 

Skive Kommune logo 
SKIVE.DK

 

Vi anvender vi cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies