Kultur for børn og unge

Skive er kultur for alle – ikke mindst børn og unge.

Skive har på masser af kulturelle muligheder for de små. Skive Musikskole, Cirkusfabrikken, Skive Streetsport Center og Jenles fortælleunivers er populære blandt børn. For ikke at nævne sommerskolerne.

Biblioteket har også altid gang i børneaktiviteter og hver uge triller børnebogbussen Mobillen rundt i kommunen og giver adgang til alverdens bøger, film og spil.

I Skive har børnene faktisk også deres egen kulturnat. Børnekulturnatten løber af stablen den første fredag i oktober hvert år og fylder midtbyen med spændende aktiviteter og overraskelser.

Når temperaturen falder, og kalenderen siger december, omdannes hele Posthustorvet til én stor skøjtebane. Skøjtebanen kan bruges hele vinteren og inviterer på forskellige børne- og ungearrangementer som fastelavnsfest og skøjtedisco. 

Ung i Skive

I Skive har de 16-25-årige deres eget ungdomshus, Drivhuset, som drives af unge for unge. Her er stand-up, koncerter, fællesspisning, band battle og meget andet.
I hverdagen kommer de unge forbi for at hygge sig med vennerne, lave lektier, øve sig på instrumenter og dyrke fællesskabet.

Drivhuset huser tilmed en meget anerkendt upcoming scene, som er helt på forkant med nye bands. Hvert år løber Drivhusets Sommerfestival af stablen og præsenterer navne, som ofte er at finde på Roskilde Festival kort tid efter.

De større folkeskoleelever har også mulighed for at bruge Ungdomsskolen. Her er et væld af valgfag, Rock’n roll, bootcamp og en storslået musical, som de unge selv står bag.

Børnekulturnatten 

 

Skive Kommune logo 
SKIVE.DK

 

Vi anvender vi cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies